Právě si prohlížíte Letní novinky potápěčů OSAC 27.7.2019

Letní novinky potápěčů OSAC 27.7.2019

Ahoj potápěči OSAC a všichni naši přátelé,

přečtěte si pár novinek z potápění:

1) Červencová vedra nejsou pro tuzemské potápěčské lokaity příznivá z hlediska kvality vody. Konkrétně na Hracholuskách se sinice objevily už u silničního mostu, nicméně dál po proudu Mže je voda pro koupání docela dobrá, ale viditelnost pod vodou je horší až špatná. Také další oblíbená místa jako Lomeček, Okrouhlé Hradiště atd. jsou problémová, ale především kvůli velké spoustě slunících se koupačů, přes které se potápěči ve výstroji musí probít až k vodě.

2) Pro volné chvíle ve stínu je ideální eNemo. Tento potápěčský bulletin č. 2/2019  Svazu českých potápěčů právě vyšel! Je v něm spousta zajímavostí. Stačí si kliknout zde na webu OSAC v rubrice eNemo Bulletin SČP a přečíst si například o týdenním pobytu v kesonu.

3) Ano, celý týden strávil nám dobře známý potápěč David Vondrášek (s přezdívkou DvD) spolu s Václavem Gabrielem 10 metrů pod vodou v kesonu v lomu u Lišova. Mnozí z vás si vzpomenou, že David absolvoval již před pěti lety v Lomečku 24 hodinový pobyt v našem kesonu OSAC Atlantic…

4) O prázdninách bazén SK Radbuza nefunguje, takže naše pravidelné páteční tréninky začnou až 6.září 2019 od 19:00. Nicméně, protože jak víte malý bazén měl havárii a stejně jsme jej využívali sporadicky, máme smlouvu jen na velký bazén a malý bazén (po opravě) budeme používat jen příležitostně například při závodech apod.  Souvisí to i s tím, že SK Radbuza nám významně zvýšila cenu nájemného, takže šetříme.

5) A protože peníze jsou až na prvním místě, tak příznivá informace pro náš klub přišla z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy: naše žádost o dotaci 2019 byla kladně vyslyšena 🙂

A také příspěvek respektive dar od Českého olympijského výboru, přeposlaný Svazem českých potápěčů pomůže našemu klubovému OSAC hospodaření!

6) V září je připravena akce OSAC – klubový víkendový pobyt od 13.9.2019 ve Výcvikové středisku SČP Barbora u Teplic. Vedoucím party bude Pepa Kotěšovec, který již nahlásil seznam 24 účastníků – plnou obsazenost.

7) Léto někteří naši členové využívají pro rozšíření = zvýšení své potápěčské kvalifikace v systému CMAS. Po Tomášovi Janovském, Honzovi Rybovi se přihlásil do kurzu k instruktorovi I** Martinu Aišmanovi  Luboš Paulini. Přejeme úspěšné absolvování!

Za výbor zdraví

Jarda Hudec, předseda OSAC Plzeň

 

  

Napsat komentář