Právě si prohlížíte Novinky pro potápěče OSAC 24.9.2019

Novinky pro potápěče OSAC 24.9.2019

Ahoj potápěči OSAC a všichni naši přátelé,

Zítra to bude přesně 8 roků od slavnostního zanoření Podvodní výcvikové a kontrolní kabiny OSAC SČP známé pod názvem Pozorovatelna v lomu Lomeček ve Starém Klíčově u Domažlic. Tehdy v neděli 25.09.2011 ve 12:00 jsme slavnostně a oficiálně Pozorovatelnu definitivně zanořili. Dovolte alespoň uvést (abecedně) jména těch z party OSAC, kteří se nejvíce a nejčastěji na práci na Pozorovatelně podíleli: Pepa Aubrecht, Tomáš Bárta, Jirka Brychta, Jirka Frűhauf, Jarda Hudec, Petr Chládek, Petr Leitner, Vláďa Levý, Jirka Matějka, Miloš Perháč, Jirka Ryska, Jarda Šimůnek, Pavel Uhlíř, Petr Valenta,…

Každoročně si to rádi připomeneme při společné návštěvě Lomečku a ponoru ke všem podvodním atrakcím, které jsme tam většinou my plzeňští potápěči pod vodou umístili v tzv. Polygonu OSAC SČP.

Letošní výroční akce OSAC se koná v sobotu 12. října 2019. Program je pro všechny účastníky určitě zajímavý: Sraz v Lomečku cca v 11:00, potom ponor a po ponoru společné posezení při dobrém obědě, který pro nás připraví Zdeněk Zrůst. Po obědě nás určitě čeká něco sladkého a hlavně příjemný podzimní relax a povídání si o zážitcích z potápěčského léta.  Nepotápěčský doprovod se určitě nudit nebude a sobotní odpoledne v areálu využije také k procházce.

O tom, jak příjemné je prostředí Lomečku a v něm dominující Pozorovatelna OSAC SČP se čas od času objeví zpráva v médiích, naposledy to byla reportáž, kterou udělal časopis AHA a zveřejnil v nedělním vydání 22.9.2019. Byli jsme s Honzou Rybou a Jindřichem a Renatou Plzákovými při tom a článek plus pár momentek je v naší Fotogalerii zde na webu OSAC.

Ale ještě před tím úspěšně proběhla víkendová akce OSAC 13.-15.9.2019 ve Výcvikovém středisku SČP Barbora u Teplic. Pod vedením Pepy Kotěšovce tam parta potápěčů OSAC s rodinami a kamarády prožila dva dny potápěním a oddechem. Také z této akce jsou ve Fotogalerii OSAC fotky. Ale nejzajímavější je určitě zpráva od Pepy Kotěšovce, že se mu tam s Radkem Johánkem podařilo najít a zdokumentovat nejhlouběji umístěnou kešku v České republice – ve 40 metrech jezera Barbora! Gratulujeme!

Další zprávou pro všechny členy OSAC, děti a jejich rodiče nepotěším: Jak již bylo avizováno, vedení bazénu SK Radbuza nám oznámilo, že v pátek 4. října 2019 bude pro nás bazén uzavřen (budou se tam konat plavecké závody). Takže pochopitelně trénink odpadá.

V plánu OSAC pro podzimní období máme ještě údržbový ponor s obvyklým čištěním pozorovatelny a kesonu od nánosů sedimentu a kontroly případně opravy vodicích lan atd. Zatím nevíme zda se budou konat v Hořovicích podzimní bazénové plavecké závody malých potápěčů, ale máme již pozvání na jaro: sobotu 25.dubna 2020 od Tritonu Beroun.

V sobotu 16. listopadu 2019 se zúčastníme pravidelné výroční valné hromady Svazu českých potápěčů opět v Benešově. Výbor OSAC máme naplánován na středu 9.října 2019. Protože mimo jiné budeme kontrolovat členskou evidenci, žádáme především rodiče, kteří ještě nedodali, aby nám přinesli Lékařská potvrzení o zdravotní způsobilosti svých dětí k účasti na plaveckém bazénovém tréninku v našem klubu OSAC. Díky!

A ještě vzkaz od našeho instruktora Martina Aišmana: Pochvala za perfektní přípravu a výsledky v kurzu potápění CMAS P3* pro Honzu Rybu!

Za výbor OSAC zdraví Jarda Hudec, předseda 

 

 

Napsat komentář