Právě si prohlížíte OSAC kurz Poskytovatel kyslíku na Lomečku 6.1.2018

OSAC kurz Poskytovatel kyslíku na Lomečku 6.1.2018

Instruktor Martin Aišman CMAS I** přednášel v sobotu 6. ledna 2018 dvaceti členům klubu OSAC na téma Poskytování kyslíku.

Školení obsahovalo teorii a praxi použití  kyslíku při potápěčských nehodách a dalších případech  zdravotní indispozice vyžadující pomoc.

 

Martin svůj výklad doprovodil obrazovou prezentací a mnoha příklady ze své potápěčské praxe. K dispozici byly resuscitační kyslíkové soupravy včetně našeho klubové kufru OXY DAN, který je smluvně umístěn u správce lokality Lomeček Zdeňka Zrůsta. 

Po absolvování kurzu jsme společně poobědvali a hned potom následovala instruktáž práce s vodící šňůrou, kterou předvedl Martin venku. Stručný, ale velmi užitečný výklad základů manipulace s cívkou, bubínkem a šňůrou pod vodou.

Závěrem jsme se s instruktorem Martinem domluvili na pokračování podobných akcí OSAC například v bazénu na téma Prevence a nácvik řešení standardních krizových situací .

Děkujeme Martinovi za pečlivě připravený a perfektně přednesený výklad teorie a ukázky práce s kyslíkovpu soupravou a odpolední instruktáž .

 Pár fotografií ze školení na Lomečku jsem dal do Fotogalerie – podívejte se!

Zdravím Jarda Hudec

 

 

Napsat komentář