Právě si prohlížíte Potápěčské aktuality OSAC 27.07.2016

Potápěčské aktuality OSAC 27.07.2016

Ahoj potápěči OSAC a všichni naši přátelé!

Vyšlo nové číslo eNEMO 2/2016, což je populární potápěčský bulletin, který vydává Svaz českých potápěčů, je ve formátu .pdf k dispozici na našem webu v samostané rubrice. Dočtete se v něm rady pro bezpečnost potápěčů na moři, popis našeho potápěčského pobytu v Americe, zajímavosti z aktivit Společnosti pro historii potápění, o zakoupení podvodních fotoaparátů pro kluby a svazové fotodatabázi mládeže, o potápěčských akcích OSAC pro pěstounské rodiny a spoustu dalších novinek.

Důležitá je zpráva o úspěšném vyhodnocení naší klubové přihlášky OSAC k iniciativě Companius, kterou RWE ČR podporuje sportovní aktivity mládeže.Dotaci využijeme k tréninku potápění mládeže.

 

Sympatický a milý pozdrav z  Egypta Abu Dabbab nám poslali členové OSAC Luboš a Renáta, kteří se potápěli v lokalitě Marsa Alam.   Spoustu krásných fotografií přidám do Fotogalerie.

Další letní pozdrav přišel od Standy Kutheila, který spolu s mladými potápěči OSAC a dalšími kluky a děvčaty trávil na letním leteckém táboře, kde nechybělo potápění!.  Děti na táboře hledaly artefakty starých letadel z 2. sv. války. A naši mladí potápěči měli nelehký úkol: vyzdvihnout ze dna křídlo z americké stíhačky Curtiss P40 Warhawk. Standa mi poslal super fotky i video. Dám to do Fotogalerie.   

Zajímavou nabídku pro potápěče OSAC poslal Petr Leitner: Navrhuje zorganizovat víkendovou klubovou akci na lomu Borek http://www.lomborek.cz/#!tab-curriculum, http://www.stranypotapecske.cz/lokality/lokaldet.asp?lok=132 gps : N49 47.565, E015 34.729

ve 2.polovině září. Cituji: ubytovani vlastní stan, strava vlastní,  wc suche,  voda pitna není, koupani v lomu moznost  ubytovani  ( penzion a spol. ) v okoli ve vlastni režii. Pekne potapeni v malych i vetsich  hloubkách, sumci, stiky,  zatopeny les , dole autobus a ponorka,  dop.svetlo.Vstup 150  kc potapeni den, 200 kc potapeni den plus prespani na lokalite. Lom je u Golčova Jeníkova (od Plzně cca 200 km, 2,5hod.autem). Zájemci napište!

Velkou novinkou a příležitostí pro potápěčské kluby je vyhlášení projektu Mladý sportovec Sdružením sportovních svazů ČR. Cílem je podpořit brannou sportovní aktivitu mládeže. OSAC podal přihlášku – šance pro všechny skupinu našich mladých potápěčů vedených trenéry a cvičiteli OSAC.

Přeji vám krásné letní potápěčské zážitky!

Jarda Hudec, předseda OSAC

 

 

 

Napsat komentář