Právě si prohlížíte Údržbový ponor OSAC na Polygonu OSAC SČP Lomeček 3.11.2018

Údržbový ponor OSAC na Polygonu OSAC SČP Lomeček 3.11.2018

Sobota 3.11.2018 byla na Lomečku ve znamení akce potápěčů OSAC. Dopoledne v 11:00 jsme měli sraz na Lomečku s programem údržbového a kontrolního ponoru celého obvodu Polygonu. Nicméně především odstranění tj. očištění nánosů sedimentu z průhledových okének pozorovatelny a kesonu a kontroly úvazků vodicích lan. Počasí bylo příznivé: nepršelo, nefoukal vítr, relativně teplo tj. vzduch 14°C a voda 10°C. Skupina potápěčů OSAC rozdělená po dvojicích rychle zmizela pod vodou, doprovod mezitím při procházce okolo lomu mohl pozorovat výrazný vliv letošní suchého počasí: pokles hladiny vody cca o 35 cm! Nejlépe to je vidět na vnějším plášti sestupové šachty pozorovatelny. 

Po ponoru následovala jako obvykle debata v teple a suchu uvnitř objektu Lomečku spojená s výborným obědem a super dobrotami – domácími buchtami od  Renaty a Zdenky. A samozřejmě nezbytné skupinové foto OSAC pod vlajkou čerstvě ošlehanou egyptskými mořskými větry.

Poděkování patří nejen potápěčům OSAC pracujícím pod vodou, ale všem sedmnácti účastníkům akce OSAC za sobotu, ve které jsme spojili příjemné s užitečným…

Pár fotek je ve Fotogalerii – podívejte se!

Zdraví Jarda Hudec

 

 

 

 

Napsat komentář