Zprávy pro potápěče OSAC Plzeň k 12.5.2017

Ahoj členové PK OSAC Plzeň,

emailem  jste dostali Pozvánku na členskou schůzi OSAC 23.5.2017. V souladu se Stanovami jsou pozváni všichni členové OSAC, kteří mají zaplacen členský příspěvek 2017 a jsou starší 15ti let.
 
Připojuji další informace o zajímavých akcích OSAC v nejbližší době:
V pátek 26.5.2017 od 19:00 pořádáme v bazénu pro všechny naše mladé potápěče Závody plavání OSAC. Organizátoři Radek Němeček a Jarda Šimůnek připravili program závodů tak, aby se vše stihlo. Přijďte včas! Závodit se bude ve dvou disciplínách v kategoriích podle věku:
1. Plavání s ploutvemi na nádech 25 m (ti mladší jen třeba 15 m a zbytek doplavou po hladině) 2. Plavání bez ploutví volným způsobem na 50 m (děti do 8mi let jen 25m)
Vyhlášení výsledků bude hned po závodech! Všichni závodníci se dozvědí čas, jaký dosáhli. Vítězové v jednotlivých kategoriích dostanou medaile a ceny!
Další výbornou akcí je  Beseda OSAC s mezinárodně známým vrakovým potápěčem Jindřichem Böhmem v úterý 30.5.2017 od 17:00. Beseda se bude konat v zasedačce č.326 na Krajském úřadě v Plzni ve Škroupově ul. Zúčastnit se mohou všichni členové OSAC, ale musíte se u mne předem přihlásit, protože pro vstup do budovy dám do vrátnice seznam pozvaných účastníků. Možná jste někdo viděl J. Böhma v televizní besedě, proto jen pro připomenutí: Potápěl se k vraku lodi Wilhelm Gustloff, na jejíž palubě zahynulo šestkrát víc lidí než na Titaniku. Dvakrát sestoupil k vraku trajektu Estonia, aby dokázal, že oficiální zpráva lže. Nejraději se však mezinárodně uznávaný vrakový potápěč Jindřich Böhm potápí k lodím, které ještě nebyly objeveny… Zveme všechny zájemce!
Dále připomenutí: Již nyní se můžete přihlásit na víkendový klubový pobyt OSAC ve Výcvikovém středisku Svazu českých potápěčů Barbora u Teplic. Akce se koná od pátku 16.6. do neděle 18.6.2017. Zajištěno je ubytování ZDARMA a jen pro náš klub (kapacita je 24 osob). Takže neváhejte a posílejte mi přihlášky na email! Na našem webu se podívejte do Fotogalerie na obrázky z loňska. Na svazovém webu www.svazpotapecu.cz si můžete podrobně virtuálně prohlédnout celé středisko!
A na závěr novinka ve vybavení klubu OSAC:
Po projednání ve Svazu českých potápěčů jsme získali pro klub OSAC soupravu DAN Oxygen Unit. Jedná se špičkové moderní vybavení pro resuscitaci a první pomoc při nehodách potápěčů nebo plavců, u kterých dojde k poruchám či zástavě dýchání, dekompresním potížím, barotraumatu, tonutí, bezvědomí apod.
Souprava je mobilní – resuscitační kufr obsahuje 2,5 L tlakovou lahev 300 bar s náplní O2, regulátor s redukčním ventilem se dvěma výstupy, ambuvak s resuscitační maskou a obličejovými maskami, inhalační masku, propojovací tlakovou kyslíkovou hadici a propojovací hadičky a další příslušenství.
 Samozřejmě, že podmínkou pro efektivní využití této resuscitační soupravy je odborná připravenost obsluhy. K tomu je určen výcvikový kurz Poskytovatel kyslíku (více budu o kurzu informovat samostatně). V souladu se zásadami potápěčské bezpečnosti a prevence bude náš Resuscitační kufr (DAN Oxygen Unit) smluvně umístěn v lokalitě Polygonu OSAC SČP Lomeček. Toto velmi drahé, ale potřebné vybavení přispěje ke zvýšení bezpečnostních parametrů pro potápěče a plavce na Lomečku.
Samozřejmě si všichni přejeme, aby toto vybavení nemuselo být nikdy využito. Proto všichni věnujme přípravě potápění a bezpečnostním instrukcím maximální pozornost!
Čistou vodu a dostatek vzduchu při každém ponoru přeje všem za výbor OSAC Jarda Hudec
 

 

Napsat komentář