Právě si prohlížíte Předprázdninové aktuality OSAC 24.06.2014

Předprázdninové aktuality OSAC 24.06.2014

V průběhu uplynulých jarních měsíců se uskutečnilo několik zajímavých akcí OSAC, z nichž jsme pár fotek doplnili do Fotogalerie na našem webu www.osac.cz :
Zorganizovali jsme 11.4.2014 páteční návštěvu bazénu pro přátele ze Sdružení pěstounských rodin vedených Veronikou, kterým se „okénko“ pod vodou moc líbilo. Zasloužili se o to Jindra Tomáš, Vláďa Levý, Jarda Šimůnek, pomáhali Petr Chládek a Jarda Hudec. V neděli 13.4.2014 provedla parta OSAC opětovný údržbový ponor na Lomečku. Na programu bylo čištění celého kesonu OSAC Atlantic, okenních průzorů Pozorovatelny a oprava elektroinstalace. Na Lomeček přijeli Jirka Wendy Matějka, Pavel Uhlíř, Petr Wally Valenta, Miloš Perháč, Jarda Šimůnek, Pepa Aubrecht, Radek Němeček, Petr Kent Leitner, Jirka Asfalt Nováček a Jarda Hudec. Ve čtvrtek 24.4.2014 proběhla výroční členská schůze OSAC v klubovně bazénu, která schválila především finanční hospodaření a plán klubových akcí. Zásadní letošní úkol OSAC je aktivně udržet (tzn. i nadále platit) nájem celého bazénu a posílit počet členů klubu zejména o děti a mládež – dotace se stále obtížněji získávají! V květnu se podařilo partě OSAC na Lomečku oslavit kulaté životní jubileum člena OSAC kamaráda Miloše Perháče – narozeninový ponor byl v sobotu 17.5.2014. V sobotu 1.6.2014 jsme se díky Standovi Kutheilovi prezentovali na Dětském dnu v Třemošné, kde mj. byla na hřišti výstavka potápěčské výstroje a propagace OSAC. Jednáme se Standou o možnosti, aby se skupina mladých zájemců o potápění z Třemošné k nám do klubu OSAC připojila a od září s námi chodila na bazén. Již podruhé jsme se stali jako potápěči OSAC aktivními spoluorganizátory na akci Tátohrátky na Šídlováku v neděli 15.6.2014 v režii spolku Motýl Hanky Breníkové. Naše stanoviště OSAC s výstavou potápěčské výstroje, vlajkou a transparentem navštívila spousta dětí s rodiči. Děti nadšeně soutěžily a dostávaly malé dárky od nás asistujících potápěčů OSAC: Jindry Tomáše, Pavla Uhlíře, Radka Němečka a Jardy Hudce. Celé odpoledne na louce u rybníka bylo ve znamení velmi vydařených her a soutěží pro několik stovek dětí s rodiči.
A jaké akce nás čekají? V těchto dnech je devět našich členů OSAC na potápěčské plavbě kolem Elby na katamaránu Belina, ihned po návratu pojede další parta potápěčů OSAC v čele s Pavlem Uhlířem na tradiční ponory ze člunu na Korsiku. Mezi tím se na Lomečku uskuteční v našem kesonu OSAC Atlantic čtyřiadvacetihodinový (!!!) ponor skupiny potápěčů z Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze vedené Davidem Vondráškem. Od čtvrtka 26.6. do pátka 27.6.2014 stráví v kesonu 24 hodin v rámci školního výzkumného programu. I na dalších lokalitách jsou dobré podmínky pro potápění. Podle posledních zpráv pro potápěče: viditelnost a teplota vody na Hracholuskách jsou OK, je třeba to využít!
Mezi OSAC novinky též patří informace, že jsme v klubu OSAC dosáhli letos již počet 101 platících členů, aktuálně kurzy P1 u Martina Aišmana dokončili naši noví členové Pauliny Luboš, Černíková Renáta, Kalčíková Eliška, Homut Jan a Knaisl Petr, kterým blahopřejeme!
A na závěr: Poslední červnový bazén před prázdninami máme tento pátek 27.6.2014 od 19:00. Pokračování bazénových pátků OSAC nás čeká po prázdninách od pátku 5.září 2014! Během července a srpna uspořádáme dle vzájemné domluvy několik společných ponorů – čtěte proto průběžně e-maily a zprávy na webu OSAC!
Za výbor OSAC zdraví Jarda Hudec
 

Napsat komentář